Понеділок, 29.04.2024, 06:43
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Свята [16]
Студжиття [8]
Дозвілля [5]
Оголошення [16]
Сміємось... [7]
Інше [12]
Погода
Погода в Україні
Статистика
каталог сайтів

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Робота для студентів: 10 правил успішної співбесіди
19:53
Робота для студентів: 10 правил успішної співбесіди
Успішно пройти співбесіду допоможуть такі правила:

Випередив час.

Обов'язково прийди заздалегідь - запізнення буде свідчити про твою непунктуальність і необов'язковість. Якщо ж відчуваєш, що спізнюєшся хоч на пару хвилин, передзвони і попередь про це. Приїхавши на зустріч, відключи мобільний телефон. Чи не піднось, якщо тебе просять почекати. І не призначай ніяких зустрічей відразу після співбесіди - воно може затягнутися, наприклад, через запізнення роботодавця.

Сім секунд.

Стільки знадобиться роботодавцю, щоб скласти про тебе враження. Тому перше, що потрібно зробити - це правильно одягнутися. Яким би не був дрес-код в компанії, куди ти прийшов, для першого разу краще підібрати строгу і офіційну одяг. Винятком може бути разова або низько кваліфікована робота, а також посаду, що вимагає «творчої зовнішності». Більшість роботодавців вважатиме, що якщо у тебе дреди або обличчя в пірсингу, то ти ще не готовий до серйозної роботи.

Передбачати - означає управляти.

Подумай, які питання поставлять тебе на співбесіді, і підготуй відповіді на них заздалегідь. У тебе обов'язково запитають: чи працював ти десь раніше, яких успіхів досяг у навчанні, які в тебе практичні навички, як ти плануєш суміщати роботу і навчання, чому ти вирішив працювати саме в цій компанії, які в тебе плани на майбутнє, які в тебе слабкі сторони. Говорячи про себе, уникай абстрактних формулювань, а приводи конкретні приклади і результати у вимірюваних величинах (наприклад, замість «шукав нових клієнтів» краще сказати «за 3 місяці знайшов 20 нових клієнтів»).

Критику вміючи.

Якщо у тебе вже є досвід роботи, тебе обов'язково запитають, чому ти звільнився з попередньої посади. Чи не осуджуй колишнього роботодавця у всіх смертних гріхах. Якщо у тебе є претензії, говорити про них дуже тактовно. Назви декілька причин, які змусили тебе піти зі старої посади - так ти зможеш дізнатися, чи може тебе тут чекати щось подібне. На основі твоїх відгуків про попередньої роботи, потенційний роботодавець оцінить, наскільки лояльним співробітником ти будеш.

Засланий козачок.

Обов'язково почитай заздалегідь доступну інформацію про компанію: зайди на її сайт, переглянь публікації в пресі. Також вивчи її потенційних конкурентів. Ні в якому разі не можна зневажливо висловлюватися про компанію, в якій ти хочеш працювати.

Повторення - мати муки.

Чи не розповіси вміст свого резюме - його вже й так прочитали. Втім, варто принести резюме з собою: твій співрозмовник - людина зайнята, і може просто забути його роздрукувати. Тоді доведеться відволікатися на зайві уточнення. До того ж ти можеш принести на співбесіду більш докладне резюме.

«Фіфекти фікції».

Якщо ти не вмієш чітко і ясно висловлювати свої думки, правильно вимовляти деякі слова, або губишся у присутності незнайомих людей - найкраще написати на папері те, що ти хочеш розповісти про себе, і прорепетирувати бесіду перед дзеркалом або з близькими людьми. Але не бери записки з собою на співбесіду!

Знайка і Незнайка.

Не варто перебільшувати свої здібності більш ніж на 30%. І ні в якому разі не можна брехати і приписувати собі неіснуючі заслуги, досвід або навики. Роботодавець може перевірити інформацію і якщо зловить тебе на брехні, то занесе до чорного списку. Якщо у твої вигадки повірять і тебе все-таки візьмуть, то досить скоро ти отримаєш просте завдання, з яким не впораєшся через відсутність відповідного досвіду. Тоді твоя брехня спливе, і випробувальний термін закінчиться за дві секунди.

А тепер - моя черга!

Подумай, що ти сам хотів би запитати у роботодавця - підготуй 3-4 питання про діяльність компанії або умовах праці. Твої питання розкажуть про тебе не менше, ніж відповіді, і покажуть, наскільки ти зацікавлений у запропонованій позиції.

Тихіше їдеш - вище будеш.

Не варто проявляти напір у питаннях про просування по кар'єрних сходах найближчим часом. Запитуючи про перспективи, варто вживати такі фрази: «якщо я добре себе виявлю», «після отримання диплома». Питання про зарплату залиш на останок, швидше за все роботодавець перший запитає: «На який рівень зарплати ти розраховуєш?» Бажано знати ситуацію на ринку праці і мати уявлення, на яку суму може претендувати студент або випускник вузу з твоїм рівнем кваліфікації. Прощаючись, з'ясуй, які наступні кроки і коли з тобою зв'яжуться.

Розцінюю співбесіду як ділову зустріч потенційних партнерів, а не іспит в університеті. Дотримуйся діловий етикет і не роби нічого екстравагантного під час співбесіди. Головне - будь впевнений у своїх силах і приходь з позитивним настроєм.
Категорія: Інше | Переглядів: 1340 | Додав: KillOk | Теги: робота | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Ставки на спорт
Пошук
Музика...

Пошта
-->ВХІД<--
Отримайте власну пошту
імя@zalk.at.ua
Бажаєте? Тоді Вам
сюди
Цитата...
Найціннішим скарбом, якого не забере вода, не спалить вогонь, якого не знищать роки, що кладуться нам на життєвій дорозі, якого не заберуть нам сильніші, - є знання.
Євген Храпливий
Хмарка тегів

Карта відвідувань
Locations of visitors to this page
Конструктор сайтів - uCoz