Субота, 04.05.2024, 14:58
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Свята [16]
Студжиття [8]
Дозвілля [5]
Оголошення [16]
Сміємось... [7]
Інше [12]
Погода
Погода в Україні
Статистика
каталог сайтів

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2009 » Листопад » 11 » Шляхами історичних звитяг
19:41
Шляхами історичних звитяг

 
  Таким було гасло зльоту-відпочинку відмінників у навчанні з нагоди Дня українського студента. Відбувалося воно в Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі протягом 22-23 жовтня. Участь у зльоті взяли по два студенти-відмінники із кожного ВНЗ 1-4 рівнів акредитації Тернопільщини. Наш коледж завдяки діяльності профспілки студентів представляли Кріль Юрій з 402 групи та Гаврилюк Сергій з 201 групи.
  Організатори заходу — обласна організація профспілки працівників освіти і науки, рада директорів вищих навчальних закладів та асоціація профспілкових організацій студентів   Тернопільщини.
  Щороку змінюється навчальний заклад, де організовується зліт відмінників, — каже Ольга Чайка, методист ради директорів ВНЗ І рівня акредитації. - Досі, вісім років поспіль, брали участь студенти ВНЗ І рівня акредитації, цього року вперше  додалися   III—IV  рівні.
Першого дня після реєстрації учасників  та   поселення  іх  у   гуртожиток відбулося урочисте відкриття  заходу. Святкову   концертну   програму   підготували колективи Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Фішкою дня можна сміливо назвати семінар-практикум «Шлях до кар'єри». Під час нього досвідчені спеціалісти розповіли студентам про те, як досягнути успіху в кар'єрі. Вони наголосили: не завжди відмінник досягає висот, а той, хто вміє   боротися,  має  досвід.
Наступного дня зі сходом сонця усі вирушили на екскурсію до Жовкви Львівської області. Дорогою дізналися: колись це містечко називалось Нестеровим.
  Малесеньке містечко, в якому проживає дванадцять тисяч жителів, засноване 1594 році Станіславом Жолткевським, — розповів екскурсовод Віктор Олександрович. - Саме на його честь і названо місто Жовква. Цікаве своєю історією для туристів, адже тут багато, як для такого містечка, пам'яток історії та архітектури сімнадцятого століття, що пов'язані   з   Іваном   Мазепою.
  Розпочали екскурсію з Ринкової площі, що в центрі міста, подивилися на замок, костел святого Лаврентія (або ще його називають лицарським костелом), побували у василіанській церкві Серця Христового, потім оглянули Жовквівську синагогу, зайшли до церкви Святого Йосафата. Після обіду поїхали до Крехівської дерев'яної церкви, яка збудована без жодного цвяха. Там збереглися ікони ще від шістнадцятого століття. Остання зупинка — католицький чоловічий василіанський монастир святого Миколая. Опісля ми поїхали посмакувати славнозвісною солодкою водою із дивакуватою назвою — мокко, що виготовляється у Жовкві. До її складу входять кава, коньяк, цукор, вода і газ. Дорога додому була далеченькою. Поспати, як люблю, не вдалося, адже студенти голосно співали «Червону руту», «Ти ж мене підманула», «Горіла сосна»... Відмінники потоваришували   завдяки   зльоту.

Іванна   НОГА,
студентка    відділення
журналістики    ТИПУ.
Категорія: Студжиття | Переглядів: 810 | Додав: KillOk | Теги: Кріль Юрій, зліт відмінників, Гаврилюк Сергій, Шлях до кар'єри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Ставки на спорт
Пошук
Музика...

Пошта
-->ВХІД<--
Отримайте власну пошту
імя@zalk.at.ua
Бажаєте? Тоді Вам
сюди
Цитата...
Найціннішим скарбом, якого не забере вода, не спалить вогонь, якого не знищать роки, що кладуться нам на життєвій дорозі, якого не заберуть нам сильніші, - є знання.
Євген Храпливий
Хмарка тегів

Карта відвідувань
Locations of visitors to this page
Конструктор сайтів - uCoz