Понеділок, 29.04.2024, 00:23
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Свята [16]
Студжиття [8]
Дозвілля [5]
Оголошення [16]
Сміємось... [7]
Інше [12]
Погода
Погода в Україні
Статистика
каталог сайтів

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Види робочого графіка: що зручніше для студента?
20:00
Види робочого графіка: що зручніше для студента?
Одним із самих головних аргументів при працевлаштуванні для студента є можливість поєднувати роботу з навчанням. Зазвичай ті роботодавці, які зацікавлені наймати молодь з незакінченою вищою освітою, пропонують зручний режим праці: неповний робочий день, тимчасову або віддалену роботу, стажування. Повна зайнятість рекомендується випускників, заочникам або вечірниках. Однак, бувають і виключення. Тож тобі слід вивчити всі види графіків роботи і визначити, який з них тобі більше підходить.

Весь день на посаді

У нашій країні найбільш поширена повна зайнятість. Це робота протягом повного робочого дня, 8 годин на добу п'ять днів на тиждень. Для тебе цей варіант самий вдалий, якщо розглядати його з точки зору зарплати, професійного досвіду і кар'єрного зростання. Проте подумай, чи зможеш ти поєднати таку роботу з навчанням, адже зараз твоє завдання - отримати якісну освіту? Про повної зайнятості слід думати на останньому курсі навчання або після отримання диплома.

Зазвичай повний робочий день вимагають такі професії, які передбачають присутність в офісі і виконання роботи в загальноприйняте робочий час, наприклад, юристи, економісти, касири, продавці, фахівці колл-центру, дизайнери, помічники бухгалтерів і т.п.

Фігаро тут, Фігаро там

Поки ти не закінчив вуз і тобі потрібно приділяти увагу навчанню, тобі більше підійде неповна зайнятість або гнучкий графік роботи.

Неповна зайнятість - робота протягом неповного робочого дня, тобто менше восьми годин на добу. Це оптимальний варіант для студентів - є час відвідувати лекції і працювати. У даному випадку ти можеш погодити з роботодавцем відповідний час, протягом якого ти будеш перебувати на робочому місці. Підлаштовувати свої плани слід під розклад занять в університеті, а також під потреби роботодавця. Наприклад, ти можеш працювати 4 години на день в першій чи в другій половині дня.

Такий вид зайнятості підійде тобі, якщо ти влаштувався працювати помічником якогось спеціаліста або ж виконуєш невеликі обсяги робіт. Також неповний робочий день може бути в офіціантів, репетиторів, перекладачів, менеджерів з продажу та т.п.

Гнучкий графік - вид зайнятості, при якому ти сам вирішуєш, коли саме виконувати отримане завдання. Гнучкий графік буває ковзаючим (індивідуальним) і вільним. Ковзаючий графік означає, що початок і завершення робочого дня можуть варіюватися, наприклад, з 7:00 до 11:00 і з 17:00 до 21:00.

Якщо ти можеш сам визначати обсяг робіт, які ти хочеш виконати - це вільний режим. Такі умови дуже зручні для студентів. Плюс, вільний графік передбачений, як правило, в таких професіях, де не потрібний попередній досвід роботи. Втім, будь уважний - іноді «гнучкий графік» означає всього лише ненормований робочий день. А це для тебе поки неприйнятно.

За гнучкого (вільного) графіку можуть працювати страхові та рекламні агенти, консультанти із косметиці, складачі тексту, копірайтери, дизайнери та художники, event-менеджери і т.д.

З надією на майбутнє


Якщо у тебе є бажання працювати в якійсь конкретній компанії, ти можеш оформитися туди на стажування - проходження практики. Показавши себе з кращого боку, ти отримаєш можливість повернутися до цієї організації працювати в майбутньому. Стажистам зазвичай платять небагато, а іноді зарплати може зовсім не бути. Але в даному випадку для тебе головне - отримати досвід.

Стажування може тривати від одного тижня до шести місяців. Ти можеш проходити її на канікулах, перебуваючи в офісі цілий день, або ж поєднати з навчанням. У другому випадку слід узгодити умови проходження стажування. У тебе може бути кілька варіантів. Наприклад, ти можеш приходити в офіс щодня на 4-5 годин, або ж бути присутнім на робочому місці три повних робочих дня (8 годин) на тиждень. Можливий також графік «2 через 2» - два дні працюєш, потім два - відпочиваєш.

Перевага стажування в певному часовому періоді, наявності чіткої задачі і прив'язки до проекту. Наприклад, стажування у відділі маркетингу на 2 місяці для участі в реалізації акції зі стимулювання продажів. Відразу зрозуміло з якої області проект, співвідноситься він з твоїм профілем освіти, чи цікавий тобі. Твоє завдання - придивитися до компанії та своєї посади. Якщо тебе все влаштує, а роботодавець оцінить твої старання, ти зможеш залишитися працювати тут або ж повернутися в цю компанію через деякий час.

Ех раз, ще раз!


Тимчасова робота - робота на певний період, як правило, без оформлення трудового договору. Наприклад, вона може бути пов'язана з новорічними святами, політичними подіями (парламентські вибори та ін), доглядом співробітника у відпустку або короткочасної великим завантаженням в компанії, при якій потрібне залучення додаткового персоналу.

Тимчасово ти можеш влаштуватися кур'єром, розклеювачів оголошень, фахівцем колл-центру, і пр.

Разова робота - одноразове завдання, отримане від роботодавця за відсутності домовленості про подальшу спільну роботу. Таке завдання ти можеш отримати в тому випадку, якщо обсяг робіт у компанії збільшився лише тимчасово, тому брати нових штатних співробітників їй немає сенсу.

До разових робіт належать такі види діяльності, як переклади текстів, розклеювання оголошень, зйомка в рекламних роликах, проведення соціологічних опитувань, завантаження / розвантаження товару і пр.

Freelance job (позаштатна, віддалена робота) - робота на безконтрактній основі без присутності в офісі і без відповідного запису у трудовій книжці. Як фрілансер ти отримуєш завдання факсом, електронною поштою або по телефону. Зарплату в цьому випадку можеш забрати в офісі або отримати на пластикову картку.

Така робота підходить журналістам, дизайнерам, веб-розробникам, фотографам, програмістам, перекладачам і ін

Вибираючи тип зайнятості, пам'ятай, що він залежить від виду виконуваних робіт. Тому не варто просити гнучкий графік роботи, якщо тобі пропонують посаду секретаря. Також не потрібно наполягати на продовженні співпраці, якщо тебе взяли на разову роботу, а потім не запропонували нових завдань.
Категорія: Інше | Переглядів: 971 | Додав: KillOk | Теги: робота | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Форма входу
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Реклама
Ставки на спорт
Пошук
Музика...

Пошта
-->ВХІД<--
Отримайте власну пошту
імя@zalk.at.ua
Бажаєте? Тоді Вам
сюди
Цитата...
Найціннішим скарбом, якого не забере вода, не спалить вогонь, якого не знищать роки, що кладуться нам на життєвій дорозі, якого не заберуть нам сильніші, - є знання.
Євген Храпливий
Хмарка тегів

Карта відвідувань
Locations of visitors to this page
Конструктор сайтів - uCoz